Maten og Naturen

Bearnaise

Bearnaise

Lag din egen bearnaise-saus til fredagsbiffen. Smaker helt nydelig!

Du trenger:

  • 150 gram meierismør
  • 3 eggeplommer
  • 1 dl vann
  • 1 charlotteløk
  • 1 ½ ss etragon, tørket eller fersk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • Salt og Pepper
  • 2 ss persille (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  • Hakk løken
  • Ha vann, løk, estragon, S&B og eddik i en kjele
  • Kok opp og la blandingen bli redusert til halvparten
  • Smelt smøret
  • Visp eggeplommene i varmt vannbad i ca 3 min
  • Sil ”eddikvannet” oppi eggblandingen mens du rører
  • Kok opp denne blandingen samtidig som du rører inn smøret
  • Det er viktig å ta litt og litt smør etter hvert
  • Det er og viktig at egge/eddikblandingen har omtrent samme temp som smøret så det ikke skiller seg
  • Om du ønsker kan du ha 2 SS finhakket persille til slutt
  • Dersom blandingen blir for tjukk kan du ha i noen vanndråper


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *