Maten og Naturen

Blåskjell

Blåskjell

Blåskjell forbindes ofte med sommer, men er på sitt beste om høsten og vinteren. I denne oppskriften dampes blåskjell i hvitvin.

Blåskjell Recipe

By Astrid Published: juni 27, 2012

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 35 mins

Blåskjell forbindes ofte med sommer, men er på sitt beste om høsten og vinteren. I denne oppskriften dampes blåskjell i hvitvin.

Ingredients

Instructions

  1. Skrubb skjellene godt og fjern skjeggtrådene
  2. Fres hakket sjalottløk i smør til det er blankt og hell på hvitvin
  3. Legg i blåskjellene og kast de som ikke lukker seg
  4. Legg på lokk og damp over sterk varme til de har åpnet seg. Fjern eventuelt lukkede skjell.
  5. Ha skjellene i en varm skål
  6. Hell fløten i kjelen og la suppen koke opp, og putre videre et par minutter. Tilsett det grønne og smak til med salt og pepper. Hell suppen over skjellene.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *