Maten og Naturen

Delfia-kake

Delfia-kake

Denne kaken hører julen til. Bytt ut delfiafettet fra butikken med Cocosa Extra Virgin Oil fra helsekost.

Du trenger:

Til geleen:

  • 3 dl vann
  • 6 plater gelatin
  • Skallet fra en sitron
  • Saften fra en sitron
  • 3 ss sukrinmelis

Slik gjør du:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter
  • Skold av sitronen og klem ut sitronvannet
  • Kok opp vannet og ha gelatinen oppi
  • Tilsett sitronsaften, sitronskallet og sukrinmelisen
  • Rør godt å sett den til avkjøling
  • Det er lurt å lage geleen i den samme kakeformen som du skal lage kaken i. Da kan du bare dele geleen i to og lagene passer i formen.
  • Det er også lurt å lage geleen dagen før du lager kaken

Til kaken:

  • 400 gram mørk sjokolade, minst 70%
  • 6 ss kaffe
  • 250 cocosa extra virgin
  • 4 egg
  • 4 ss sukrin
  • valnøtter

Slik gjør du:

  • Smelt cocosa forsiktig over vannbad
  • Smelt også sjokoladen forsiktig over vannbad
  • Visp egg og sukrin til eggedosis
  • Tilsett kaffe i sjokoladen og rør godt
  • Visp inn sjokoladeblandingen i eggedosisen
  • Tilsett deretter cocosa litt og litt mens du rører til en jevn røre
  • Legg sjokolade, gele og valnøtter lagvis i en form på ca 1,5 L med bakepapir
  • Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Den kan også fryses ned.
  • NYT!

 

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *