Maten og Naturen

Fårikål-tid!

Fårikål-tid!

Endelig er fårikålkjøttet i butikkene! Dette supre kjøttet er ikke bare utrolig godt, men lettere måte å lage festmiddag på skal du lete lenge etter. Inviter venner og familie på fårikål til helgen!

Du trenger:

  • 2 kg kjøtt
  • 2 kg kål
  • 5 dl vann
  • salt
  • hele pepperkorn

Slik gjør du:

  • 2 kg kjøtt gir mer enn nok mat til en familie på 4. Om det blir mye så smaker fårikål nesten enda bedre når det varmes opp dagen etter
  • Skjær kål i store biter
  • Legg kjøtt og kål lagvis i kjelen, begynn med kjøtt og legg de bitene med mest flesk nederst
  • Dryss på hele pepperkorn og salt imellom lagene
  • Ha i vannet
  • Hemmeligheten for å få til godt kjøtt og kål er at det er såpass lite vann at kjøtt og kål blir dampet, det blir uannsett nok væske tilslutt
  • Kok opp dette og la det så stå å småputre på lav varme til det er ferdig. Dette tar ca 2  1/2 time. Når kjøttet løsner fra bena er det klart for å nytes!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *