Maten og Naturen

Fett-debatten fortsetter

Fett-debatten fortsetter

Det er ikke enkelt å vite hva man skal tro på når man leser forskjellige påstander om dietter og livsstiler hele tiden. VG og Dagbladet er de største pågangs-idolene som elsker å hause opp om disse diskusjonene. Det som mange glemmer er at det er faktisk DITT valg hva du velger å spise og DITT valg om hvilken livsstil du ønsker å ha.

Annenhver uke leser vi i de store tabloidavisene at lavkarbo er bra og lavkarbo er farlig. Påstandene er svært dårlig underbygget og man har som regel innhentet en «ekspert» på hvert området for å få frem akkurat det poenget med den ene artikkelen. Og det ER vanskelig for enhvermann som ikke har utdanning innen ernæring å vite hva man skal tro på.

Det som er positivt med disse diskusjonene er jo at det blir et høyere fokus på dagens ernæring. Flere store studier blir startet opp for å kunne se langtidseffektene rundt blant annet lavkarbo.

Det som er litt rart, og som er en gjenganger, er at enten så er du imot eller så er du for lavkarbo. Det å spise lavkarbo er jo faktisk veldig likt det helsemyndighetene anbefaler når det gjelder blant annet karbohydrater. Spise MINDRE sukker, i form av godteri, brus, sjokolade, boller og iskrem. Spise MINDRE hvitt brød, pasta, ris, pommes frites og chips. Spise MER rene kjøttvarer, fisk, skalldyr, grønnsaker, bær, nøtter, mandler, olivenolje, rapsolje, egg, rene melkeprodukter, bønner, linser og belgfrukter.

I ElskMat jobber vi for et kosthold med lavt inntak av karbohydrater og et høyere inntak av proteiner og riktige fettsyrer. Helseeffektene man ser av dette kostholdet er drastiske og utrolig gode. Om du ikke er sikker på at naturlig fett er sunt fett vil jeg anbefale et par bøker som vil hjelpe deg å forstå litt bedre:

  • Matrevolusjonen – Naturlig sunn med skikkelig mat -Andreas Eenfeldt.
  • Doktor Dahlqvists GUIDE til LCHF – et revolusjonerende kosthold for optimal helse – Annika Dahlqvist.

MatrevolusjonenGUIDE til LCHF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *