Maten og Naturen

Hva er lurt å ha i skapene sine?

Hva er lurt å ha i skapene sine?

Enkel Mat Tips

I skuffer og skap:

  • Johannesbrødkjernemel
  • Mandelmel
  • Fiberfin
  • Fiberhusk
  • Sukrin og sukrinmelis ( eller stevia)
  • Mørk sjokolade (helst 86 %)
  • Mørk bakekakao
  • Kokosmel
  • Vaniljepulver
  • Kruskakli
  • Tahini – Fra merket Meridian
  • Nøtter som paranøtter, hasselnøtter, valnøtter, cashewnøtter og mandler – usaltede
  • Hermetikk som tunfisk i vann, sardiner, hakkede tomater, hele tomater, makrell, kikerter, bønner, erter, sopp og tomatpure
  • Vaniljestang
  • Gresskarkjerner
  • Linfrø – hele og knuste
  • Sesamfrø
  • Bakepulver
  • Solsikkekjerner
  • Soyamel
  • Fet kokosmelk
  • Gelatinplater
  • Kokosmasse
  • Linser
  • Ferdigprodukter fra Funksjonell Mat som ”Lavkarbobrød” og ”Sjokoladekake”

I kjøleskap:

  • Egg
  • Brokkoli
  • Blomkål
  • Hodekål
  • Tomater
  • Agurk
  • Purreløk
  • Gulerøtter
  • Hvitost
  • Sæterrømme
  • Crème Fraiche
  • Meierismør
  • Cottage cheese
  • Kefir
  • Fløte
  • Rene kjøttpålegg som skinke, roastbiff og kalkun
  • Snack-gulerøtter
  • Sukkererter
  • Bacon
  • Bremykt
  • Løk, bruk de sortene du foretrekker selv, rødløk, sjalottløk
  • Asparges
  • Paprika
  • Spinatblad til salat, denne er utrolig god og holder lenge
  • Røkt laks/ørret
  • Smøreoster –naturell
  • Dijon sennep
  • Sellerierot
  • Majones – helst hjemmelaget
  • Oliven
  • Tyrkisk yoghurt
  • Ansjos
  • Eddiker
  • Kesam
  • Fete oster som fetaost, mozzarella, parmesan, ridderost, gräddost, blåmuggost og brie

På kjøkkenbenken:

  • Friske urter som basilikum, timian, rosmarin, mynte og persille
  • Krydder eller tørkede urter som provance, oregano, estragon, kardemomme, kanel, cayennepepper, hviløkspepper, chili, viltkrydder, gressløk, sort pepper, malt pepper og paprika. Sørg for at det er rene produkter uten e-stoffer og tilsatt sukker.
  • Hvitløk
  • Himalaya-salt
  • Avokado
  • Sitroner
  • I et svalt, mørkt skap: olivenolje, rapsolje og kokosolje

I fryseren:

  • Frosne grønnsaker som rosenkål, brokkoli, blomkål, erter, spinat og gulerøtter
  • Frosne bær – uten tilsatt sukker – som blåbær, bringebær, jordbær og skogsbær
  • Hjemmelaget kraft
  • Kjøtt, fisk, skalldyr, kylling, kalkun og kjøttdeig


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *