Maten og Naturen

Johannesbrødkjernemel

Johannesbrødkjernemel

Johannesbrødkjernemel (E410) er et smaksnøytralt, glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel. Det er laget av frøene som sitter inni fruktbelgene fra Johannesbrødtreet, som dyrkes i landene rundt Middelhavet.

Om du legger om livsstilen din å kutter ned i karbohydratene er det ofte en del nye ting som kommer på plass i skapet, og johannesbrødkjernemel er en av dem. Det er også glutenfritt så det passer for deg med cøliaki og glutenallergi.

Johannesbrødkjernemel (forkortes ofte til jbkm i en del forum rundt omkring på nettet), er ypperlig for bruk i glutenfri matlaging. Det smaker ingenting, men gjør supper og sauser tykkere og gir bedre konsistens til brød og annet bakverk laget av glutenfritt mel. Du trenger ofte kun en liten mengde for å få bedre sammenbinding og saftigere, glutenfrie bakverk.

Når man spiser et kosthold basert på mindre karbohydrater er dette kjempeflott å bruke. 1 strøken teskje til en halv liter kald eller varm væske. Til varme retter løses pulveret først opp i litt kald væske før denne blandingen røres inn i den varme retten. Man får kjøpt det på helsekostbutikker. Det koster litt, men du bruker så lite hver gang at det varer lenge!1 thought on “Johannesbrødkjernemel”

  • Jeg er allergisk mot johannesbrødkjernemel. Det hadde vært veldig fint om denne ingrediensen ikke fantes i alle tenkelige og utenkelige matvarer, uten noen allergiadvarsel…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *