Maten og Naturen

Juleskinke

Juleskinke

Kjapp og god middag i disse adventstider.

Du trenger:

  • Juleskinke – denne kan du servere kald eller steke kjapt i pannen
  • Brokkoli
  • Gulerøtter
  • Brun saus – lag denne selv
  • Johannesbrødkjernemel
  • Smør
  • 1 kartong fløte

Slik gjør du:

  • Skjær opp skinka
  • Kok opp vann og la gulerøttene koke i ca 10-15 minutter
  • Legg i brokkoli i de siste 5 minuttene
  • Brun saus lager du lettest om du steker skinka. Da har du 1 strøken teskje med johannesbrødkjernemel i en kartong med fløte og rister godt. Deretter heller du denne i pannen å lar det koke opp til saus. Smak til med salt og pepper.
  • Dersom du vil ha kald skinke, kan du lage en fløtesaus. Smelt 50 gram smør i en kjele, tilsett johannesbrødkjernemelet i kartongen med fløte og rist godt. Hell oppi og la det koke sammen. Smak til med salt og pepper.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *