Maten og Naturen

Kålstuing!

Kålstuing!

Kålstuing er lettvindt og sunt som tilbehør til middagen. Det passer til det meste av kjøtt.

Du trenger:

  • 1/2 kål
  • Vann
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel (fåes kjøpt på helsekost)
  • 3 ss smør
  • 1/2 dl fløte

Slik gjør du:

  • Skjær opp kålen i mindre biter og ha de i en kjele, hell vann oppi til det dekker kålen
  • Kok opp og la kålen koke i ca 15 minutter
  • Hell av vannet og ta vare på ca 0,5 dl vann/kålkraft
  • Smelt smøret i en kjele og bland inn JBKM
  • Fyll oppi kraften og fløte og rør til det tykner
  • Hvis det blir for tykt kan du ha i litt mer vann
  • Ha tilslutt i kålen og vips har du kålstuing!

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *