Maten og Naturen

Kjeks med linfrø

Kjeks med linfrø

Disse «kjeksene» er reale å ha liggende for en rask snack. De smaker utrolig nydelig med kremost og røkelaks på.

Det tar bare noen minutter å mikse sammen røren, men når du skal lage disse linfrø-kjeksene må du sette av litt tid til stekeovenen din. Røren skal først stå i 2 – 3 timer på benken og deretter skal de tørkes i ca 7 – 8 timer i stekeovnen. Røren gir ca 3 plater.

Du trenger:

  • 5 dl hele linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts økologisk buljong
  • 8 dl vann

Slik gjør du:

  • Bland alt i en bolle og hell over vannet
  • La røren stå i 2 – 3 timer til røren blir klissen, linfrøene gjør at røren blir klissen
  • Smør røren i et tynt lag utover bakepapir
  • Sett de inn i ovnen på 70°C og la de stå å tørke i ca 7 – 8 timer
  • Åpen ovnen av og til og slipp ut litt fuktigehet
  • La det stå til kjeksene er knusktørre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *