Maten og Naturen

Mandel-vafler

Mandel-vafler

Mandelvafler  er en sunn og god variant av den vanlige hvetemelsvaflen. Det er raskt å vispe sammen disse og smaker utrolig godt med litt rømme og jordbær. De er gode varme og like gode kalde. Noen vafler med pålegg er en fin lunsj dagen derpå er godt.

Du trenger:

  • 200 gram mandelmel eller 200 gram malte skoldede mandler (skallet til mandlene bør skoldes av da får du mye bedre smak)
  • 50 gram meierismør
  • 2 egg
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 1 ts sukrin
  • En klype salt

Slik gjør du:

  • Smelt smøret
  • Mal de skoldede mandlene om du ikke har mandelmel
  • Bland alt sammen
  • Røren skal ikke være våt og rennede som vanlig vaffelrøre, men fast. Du kan prøve deg litt frem å spe på med vann om den blir for fast
  • Smør vaffeljernet med meierismør mellom hver vaffel du steker
  • Vaflene får litt hardere konsistens enn vanlige vafler, så vær litt forsiktig når du tar de ut av jernet

 

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *