Maten og Naturen

Olivenblad

Olivenblad

Vi kommer straks inn i sesongen for forkjølelse, influensa og snue. Det fins mange kjerringråd om forskjellig preparater man kan bruke for å forhindre eller lege slikt, men ikke alle er like gode. Når du kjenner at det begynner å skurre i halsen eller at hosten bygger seg opp bør du prøve olivenblad-ekstrakt. I stedet for å kjøpe drops i dyre dommer på butikken, som skal ha lindrende effekt, er det mye smartere å investere i noe slikt. Dessuten er det alltid tilsatt sukker i slike drops, og sukker gjør bare vondt verre for en forkjølelse. Olivenblad inneholder nemlig stoffer som hemmer uønskede virus, bakterier og sopp i kroppen.

Oliventreet

Oliventreet har blitt dyrket i mer enn 5500 år og er jo mest kjent for olivenoljen. Treet kalles ”livets tre” pga sine gode helsegevinster. Treet er et av symbolene på den greske gudinnen Athene, og det antydes at på Kreta er noen av trærne rundt 2000 år gamle. Disse bærer ennå frukter som gir avlinger rundt 30 kg hvert år.
Olivenblad-ekstrakt blir utvunnet fra bladet på oliventreet. Bladene inneholder et spesielt stoff som heter oleuropein og har en kraftig antioksidanteffekt. Oleuropein er et antimikrobielt stoff som kan hemme veksten av sykdomsfremkallende mikroorganismer, og det bekjemper betennelser i kroppen. Olivenbladet er rett og slett som naturens egen antibiotikakur.

Bruksområder

Flere bruker olivenbladekstrakt etter en antibiotikakur. Antibiotika bryter ned de dårlige bakteriene i magen, men også de gode, olivenblad hjelper til å bygge opp igjen de gode. Det kan ha effekt på halsbetennelse, forkjølelse og kyssesyke. Hvis man er plaget med herpes og helvetesild kan ekstraktet fungere mot dette også. I tillegg viser forskning at det senker kolesterol og blodtrykk. Dersom man har veldig lavt blodtrykk fra før av, kan man la være å bruke dette ekstraktet.

Produktet

Olivenbladekstrakt finnes i kapselform og i flytende form. Jeg vil anbefale å skaffe den i flytende form, da det taes raskere opp i kroppen. Smaken kan være litt bitter så det er lurt å blande ut med litt væske. Det finnes flere produkter på markedet, og prisene varierer. Dersom du kjøper Optimal olivenblad ekstrakt har du et produkt som varer lenge og gir deg valuta for pengene. Den koster ca 190,- og flasken inneholder 50 ml. Du bruker kun 20 dråper 1 – 2 ganger daglig om du kjenner forkjølelsessymptomer.2 thoughts on “Olivenblad”

  • Ble påstått på helsekostforretning at det ikke finnes i flytende form,skal prøve annen butikk,regner med at det har noe kjede å gjøre

    • Hei Matmor! Det finnes så absolutt i flytende form, jeg har det stående i skapet mitt selv. Jeg vet at Sunkost fører denne typen, ellers så kan de bestille opp om de er villige 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *