Maten og Naturen

Ostekake

Ostekake

Ostekake er utrolig godt. Og det er fullt mulig å lage en god og smakfull ostekake uten et høyt innhold av sukker.

Kakebunn:

  • 2 egg
  • 100 gram mørk sjokolade (70 – 86%)
  • vanlijeessens
  • 100 gram meierismør
  • 100 gram malte hasselnøtter
  • 3 ss sukrin (fåes kjøpt på helsekost)

Slik gjør du:

  • Smelt smør og sjokolade
  • La dette avkjøles mens du pisker eggene
  • Tilsett egg i blandingen
  • Tilsett deretter hasselnøtter, noen dråper vanlijeessens og sukrin
  • Helles i en smurt kakeform og settes i ovnen i 15 min på 180°C
  • La bunnen stå til avkjøling etter den er ferdig

Ostetoppen:

  • 2 dl vann
  • skallet fra 1 sitron
  • saften fra 1 sitron
  • 3 ss sukrinmelis (fåes kjøpt på helsekost)
  • 6 plater gelatin
  • 1 pakke philadelphiaost
  • 1 pakke seterrømme
  • 1 pakke kremfløte
  • 100 gram sukrinmelis
  • Vanlijeessens

Slik gjør du:

  • Skold av sitronen
  • Legg gelatinen i kaldt vann i noen minutter
  • Kok opp vannet og ha gelatinen oppi
  • Tilsett sitronsaften, sitronskallet og 3 ss sukrinmelis
  • Rør godt og sett den til avkjøling i kjøleskapet. Blandingen skal ikke stivne.
  • Pisk krem av fløten. Tilsett rømme, philadelfiaost, vaniljeessens og 100 gram sukrinmelis.
  • Tilsett gelatinblandingen når røren er jevn og fin. Rør godt inn og sett kaken til avkjøling i 5-6 timer.
  • Kan toppes med det du ønsker når kaken er stiv. Legg på f.eks noen jordbær sammen med litt revet sjokolade.

 

Dersom du ønsker andre smaker på ostetoppen, kan du bruke appelsin eller lime istedet for sitron.



2 thoughts on “Ostekake”

  • Hei Astrid.
    Så fin side du har laget, her kommer jeg til å følge med!
    Lagde ostekaka i går, kjempegod!
    Fortsatt lykke til.

    Hilsen Siri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *