Dersom du har litt tid til å planlegge å lage en middag er denne desserten ypperlig.
Du trenger:
- 3 gelatinplater
- 1 vaniljestang
- 2 dl helmelk
- 4 dl fløte
Slik gjør du:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter
- Skjær vaniljestangen på langs å skrap ut frøene
- Kok opp helmelk og fløte sammen med vaniljestangen og frøene
- Rør hele tida å pass på at det ikke brenner seg
- Når det har kokt opp tar du kjelen av platen å har i geltainplatene
- La dette avkjøle seg i ca 15 minutter
- Ta ut vaniljestangen og rør godt så frøene blander seg
- Ha blandingen i former, det blir ca 4 stk, og la det bli romtemperert på kjøkkebenken
- Settes i kjøleskap i ca 3-4 timer før de er klare til servering
- Smaker utrolig godt med litt rørte bær på