Maten og Naturen

Sachertorte med «vri»!

Sachertorte med «vri»!

Sachertorte er en wiensk klassiker og den orginale oppskriften er patentert og lages med aprikossyltetøy. Her har vi laget den med en vri!

Sachertorte

By Astrid Published: oktober 17, 2012

    Sachertorte er en wiensk klassiker og den orginale oppskriften er patentert og lages med aprikossyltetøy. Her har vi laget den med en vri!

    Ingredients

    Instructions

    1. Sett ovn på 170 grader. Smør en 23 cm rund springform. Klipp til og dekk bunn og sider med bakepapir
    2. Ha 100 gram av sjokoladen og 2,5 dl vann i en liten kasserolle. Varm opp på lav varme til sjokoladen er glatt og smeltet
    3. Visp smør og sukrin hvitt og luftig. Ha i eggene, ett om gangen, og visp godt etter hvert egg. Ha deigen over i en stor bolle. Ha i mandelmel, bakepulver, fiberfin og kakaopulver under omrøring, og ha deretter i smeltet sjokolade
    4. Bland godt og ha deigen over i formen. Stek kaken i 50-60 minutter
    5. La kaken avkjøles i formen i 5 minutter før du har den over på rist for videre avkjøling
    6. Smelt fløte og resten av sjokoladen i en kasserolle på lav varme under omrøring. Avkjøl til romtemperatur
    7. Del bunnen i to. Fordel bringebær på den nederste bunnen. Du kan også røre bringebær med litt sukring og smøre utover. Legg den øverste bunnen over. Fordel glasur på topp og side. La kaken stå kjølig i 30 minutter før servering
    8. Pisk fløte og server sammen med friske bringebær


      Legg igjen en kommentar

      Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *