Maten og Naturen

Saltkjøtt og grønnsaker

Saltkjøtt og grønnsaker

Dette er en middag som trenger litt tid i kjelen, så den passer fint i helgene eller en dag du har god tid. Kjøttet som er brukt er salt svinebog.

Du trenger:

  • Salt svinebog – beregn ca 200-300 gram per person
  • Gulerøtter
  • Kålrot
  • Purreløk

Slik gjør du:

  • Hell vann i kjele og ha kjøttet oppi, vannet bør dekke kjøttet
  • Kok opp og skru ned plata. La det småputre i ca 2 timer, slik at kjøttet slipper taket på evt bein
  • Skjær opp gulerøtter, kålrot og purreløk og kok opp dette, la det koke  i ca 20-25 min
  • Kraften som blir igjen i kjelen etter du tar ut kjøttet kan godt brukes til saus


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *