Maten og Naturen

Solbærsaft

Solbærsaft

Akkurat nå er det sesong for bær. Mange av oss har bærbusker i hagen og bør benytte seg av dette. Om du ikke har det, så kanskje du har en gammel tante eller bestemor som ikke ønsker å plukke all bæra selv. Uansett bør du prøve å hamstre litt bær som du kan sylte, safte eller fryse.

Når man lager f.eks solbærsaft selv, får man kontroll over hvilke ingredienser som er oppi. Jeg anbefaler deg at du bruker sukrin istedet for sukker. Da får du akkurat den samme smaken som med sukker, pluss at det blir en sunn saft. Prøv deg litt frem, og kjenn etter hvor mye du trenger oppi. God råsaft i seg selv er veldig godt. Saften vil inneholde mange vitaminer og antioksidanter så dette er egentlig en luksusvare vi ikke setter stor nok pris på. Det er veldig enkelt og du kan lage saft av de fleste bær, enten det er hagebær eller villbær.

Du trenger:

  • Bær
  • Sukrin
  • Saftkoker

Slik gjør du:

  • Ha bærene oppi saftkokeren
  • Det er ikke alle som har saftkoker, så hør om du kan låne av noen om du ikke vil eller kan skaffe deg en ny.
  • La det trekke i ca 2 timer
  • Hell av saften og smak til med sukrin
  • La det avkjøle seg og hell det over på flasker

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *