Maten og Naturen

Stikkord: Julemat

Førjulstida!

Førjulstida!

Vi nærmer oss den store høytiden og med det dens store matgilde. Julens tradisjoner står sterkt her i landet, og maten er hovedinnslaget. Intet mindre enn 1 av 2 nordmenn overspiser i julen. Og ifølge legekontorene er julen en travel høytid. Store middager med påfølgende […]

Julemat!

Julemat!

Til de aller fleste høytider har man spesiell mat, mat som står til kontrast til hverdagsmaten. Denne maten som vi betegner som «tradisjonsmat», som innebærer at den preges av både familietradisjoner og nasjonale tradisjoner.

Rødkål

Rødkål

Denne helgen er det første søndag i advent og julen nærmer seg med stormskritt. Jula står fremfor oss med sine mange og gode tradisjoner innen matverdenen. Det er faktisk ingen annen tid på året vi bruker så mye tid på å lage mat fra grunnen av, og måltidene er i høyfokus. Rødkål er en super grønnsak som vi assosierer med ribbe-måltidet. Det er også godt til svinekjøtt, and og kalkun. Flere av oss kjøper denne ferdiglaget på butikken. Men om du tar en titt på innholdet på pakken, vil du oppdage at i tillegg til rødkålen, vil du få i deg fullt av tilsetningsstoffer som ikke er særlig bra for kroppen din. Det tar faktisk ikke lange tiden å lage sin egen rødkål, og dessuten så smaker det mye bedre. (mer…)