Maten og Naturen

Suksessterte!

Suksessterte!

Ingen kan vel motstå denne kaken?

Du trenger:

Til bunnen:

  • 5 eggehviter
  • 100 gram sukrinmelis
  • 200 gram malte mandler

Til eggekremen:

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 1 dl sukrin
  • 150 gram meierismør

Slik gjør du:

Bunnen:

  • Mal mandlene og bland inn sukrinmelisen
  • Stivpisk eggehvitene
  • Vend inn massen forsiktig
  • Ha i form med bakepapir i bunnen
  • Stekes på 200°C i ca 30 minutter
  • Avkjøles på benken

Eggekremen:

  • Ta frem smøret å sett det på benken slik at det blir mykt
  • Ha eggeplommer, fløte og sukrin i en kjele
  • Varm opp forsiktig mens du rører
  • Når det tykner tar du av kjelen og lar det stå å avkjøle seg i noen timer
  • Når massen er avkjølt og både masse og smør er romtemperert visper du det sammen
  • Kaken kan pyntes med mørk sjokolade


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *