Maten og Naturen

Sursild

Sursild

Her får du en oppskrift på sursild som du kan lage til julen!

Du trenger:

  • 4 sildefileter
  • 1 løk
  • Laurbærblad
  • 1 ts hele sorte pepper
  • 2 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 1 ss hele allehåndekorn
  • 1 dl sukrin

Slik gjør du:

  • Kok opp vann, eddik, sukrin og krydder
  • La det koke i ca 10 minutter og avkjøl blandingen
  • Skjær opp løk og sild i småbiter og bland alt sammen
  • Ha på noen ekstra hele sorte pepper og laurbærblad tilslutt
  • Ha i en tett skål og la det stå romtemperert i ca 2 døgn, oppbevares deretter 2 uker kjølig

Related Posts

Førjulstida!

Førjulstida!

Vi nærmer oss den store høytiden og med det dens store matgilde. Julens tradisjoner står sterkt her i landet, og maten er hovedinnslaget. Intet mindre enn 1 av 2 nordmenn overspiser i julen. Og ifølge legekontorene er julen en travel høytid. Store middager med påfølgende […]

Julemat!

Julemat!

Til de aller fleste høytider har man spesiell mat, mat som står til kontrast til hverdagsmaten. Denne maten som vi betegner som «tradisjonsmat», som innebærer at den preges av både familietradisjoner og nasjonale tradisjoner.



2 thoughts on “Sursild”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *