GardsGris

Du kan bestille GardsGris direkte fra gården hos ElskMat. Grisen lever ute hele sesongen og har store områder i myr, fjell, krattskog og lyng som den koser seg i.
De løper fritt rundt og lever livet uten stress. De utvikler sterke muskler og spiser variert, og dette kjennes på kjøttet. Vi er veldig opptatt av at dyra skal ha det bra, og steller godt med de.

Grisene våre har tilgang på røtter, urter, lyng, skog og gress. De får dagens salatbar av alle slags frukter, grønnsaker og brød. De er spesielt glade i jordbær, epler og moreller. Som tilleggsfor får de litt kraftfor og grovfor.

Gardsgrisene våre jobber stort sett med å pløye opp beitene med snuten sin, og er nysjerrige på det meste. De er sosiale dyr og liker å bli klødd bak ørene. Om natta har de ly i sine spesialdesignede grisehus med masse halm. De ligger tørt og varmt. På beite er det en bekk som er favoritt-lekeplassen til grisegjengen. Der hopper og leker de seg støtt.

Gardgrisene er av typen Edelgris. Dette er en blanding av Duroc på farssiden og Yorkshire/Norsk Landssvin på morssiden. Durocens gunstige fettmarmoreringer er avgjørende for at kjøttet blir saftig og meget smaksrikt.

Vil du kjøpe kjøtt fra oss?

Årets kjøtt 2017 ble solgt i en fei, så vi tar opp bestillinger allerede nå for 2018.
Grisene for 2018 vil slaktes på høsten og kjøttet blir tilgjengelig da.
Vi selger porsjonsvis, men også hel og halv gris. Da kan du få partert ned så mye som du selv ønsker.
Du kan også komme på besøk å se hvordan grisene våre har det. Det er flott for barna å se og lære hvor maten vår kommer fra.

 

For bestilling eller spørsmål, send SMS til 99 61 26 82

eller send Mail til:

astrid@elskmat.no