Mandlova !

En nytelse til Halloween kanskje?

Denne kaka består av marengsbunn med sjokolade, vaniljekrem med malte mandler og saft fra klementiner.

 

 

 

Sjokolademarengs

  • 6 stk romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts maisstivelse
  • 250 gram sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 plate mørk kokesjokolade

Slik gjør du:

  • Sett stekeovn på 120 grader. Over og undervarme.
  • Del opp sjokoladen i små biter og putt det i en glassbolle. Ha vann i en kjele, kok opp og sett glassbollen over. Sørg for at glassbollen er større enn kjelen, så den ikke faller nedi. Glassbollen skal ikke røre vannet. Trekk kjelen til side og la sjokoladen smelte i glassbollen, deretter lar du den avkjøle seg.
  • Pisk eggehvitene stive. Tilsett hvitvinseddik når den har blitt stiv. Deretter tilsetter du sukker, mens du visper. Tilsett kun litt sukker av gangen. Tilsett salt. Sikt maisstivelsen og vend inn. Bruk gjerne en stor slikkepott, da er det enklere å vende forsiktig. Tilslutt vender du inn den avkjølte sjokoladen.
  • Legg en asjett med diameter ca 20-25 cm på bakepapir, og tegn rundt. Gjør dette på to bakeplater, da du skal fordele marengsen på to bunner. Ha blandingen i sirkelen og fordel den utover. La den bli ca 2,5 cm høy.
  • Stek bunnene på nederste rille i ca 1 1/2 time. Åpen stekovnen og la de avkjøle seg helt med åpen dør.

Vaniljekrem

  • 2 dl fløte
  • 1/2 boks vaniljekrem
  • 3 ss saft fra klementiner
  • 50 gram malte mandler

Slik gjør du:

  • Hvis du vil lage hjemmelaget vaniljekrem finner du oppskrift på det her: Vaniljekrem
  • Du kan også bruke en ferdig vaniljekrem. Da har vi tatt utgangspunkt i at en halv boks tilsvarer 2,5 dl vaniljekrem
  • Pisk fløten til krem
  • Bland sammen med vaniljekremen
  • Mal mandler og tilsett i kremen
  • Klem ut saften fra klementiner til du har 3 ss
  • Tilsett saften

Sett sammen kaken:

  • Legg den ene marengsbunnen på kakefatet du skal bruke. Ha litt vaniljekrem på toppen. Legg på den andre marengsbunnen og ha resten av kremen på toppen.
  • Pyntes med klementiner og laurbærblad – mest for pynt
  • Du kan også ha på noen dråper honning – rett før servering
  • Pynt etter smak og behag – trenger ikke å ha så mange klementiner – du kan renske klementinene og legge på båter også